Select Page

PNM "Monte Coto-Pinoso" - Pinoso

"Riquesa forestal"

Sendes

Travessen el paratge…

  • Dins dels límits d’aquest espai natural trobem dos itineraris homologats que el travessen en alguna de les seues parts:
    • PR-CV 166, “Tres fonts a l´Almorquí”.  Fitxa

    GR-330, “Senda Costa Blanca Interior”.  PDF  Senders Alacant

Recorre el paratge…

PR-CV 3 “El pinós – Les Tresfonts”
Distància: 3 km.
Temps: 4 hores 30 minuts
Desnivell: 255 m
Tipus de ruta: Circular
Dificultat: Moderada
Partim des del Pinós per una pista asfaltada que es dirigeix a Les Enzebres, al costat del GR-7. A uns 1500 m. ens desviem per un camí a la dreta (direcció sud) fins Cases de Serra. Des d’aquest punt prendrem la pista asfaltada que ascendeix pel Barranc de Tres Fonts per a arribar a l’àrea recreativa i l’aula de la natura. Des d’ací tornarem uns metres sobre els nostres passos per a pujar, en direcció nord, al Collado del Coto, i baixar per la Ombria de la Gallega a Les Enzebres. La senda prossegueix per un camí que ens conduirà de nou a les Cases de Serra, per a tornar al municipi del Pinós pel mateix itinerari que al començament de la senda.
Enlaces:  WikilocTrack | Fitxa PDF | FEDME

 

“Senda dels Gal·lers”
Distància: 3 km.
Temps: Aproximadament 2 hores
Desnivell:
Tipus de ruta: Circular
Dificultat: Baixa

És un recorregut botànic que parteix des de l’aula de natura, es pot realitzar a peu i no presenta dificultat. Es realitzen rutes guiades a grups prèvia sol·licitud a l’àrea de medi ambient de l’Ajuntament del Pinós.

Inici del recorregut des de l’aula de la natura. Durant el transcurs de la jornada, podrem observar panells informatius i fletxes de direcció que ens proporcionen informació de la senda així com les espècies més representatives de l’entorn i de gran interés botànic (algunes d’elles endemismes de la flora ibèrica).

Durant el recorregut ens trobem, a més, diferents aspectes de l’ecologia, els costums i la història del lloc.  + Informació.