Select Page

PNM "Clot de Galvany" - Elx

"Experiència única per la marjal"

Senderos

Travessen el paratge…

Aquest espai natural no és travessat per cap senda ni ruta marcada.

Recorren el paratge…

En el paratge existeixen dos itineraris mitjançant els quals podem conéixer la major part de l’espai sense cap tipus de dificultat.

Ruta “L’Aiguamoll”
Distància: 3’6 km.
Temps: 1 hora
Desnivell: Pràcticament nul
Tipus de ruta: Circular
Dificultat: Baixa
Al llarg d’aquesta ruta passarem per diversos ecosistemes diferents. Al principi de la ruta trobem una zona de dunes fixes amb pinedes de repoblació de pi pinyer i pi blanc. Més endavant passem a una zona d’antigues terrasses de cultiu en les quals ha crescut matoll típic de muntanya mediterrània, acompanyat de garroferes i oliveres. A més, trobem el primer búnquer del recorregut. Seguint amb la ruta arribem a una esplanada que constitueix el mirador de la tolla artificial en la qual, amb tota probabilitat, observarem diversos tipus d’anàtids. A la dreta, les muntanyes i llomes amb l’espart com a principal espècie. Si seguim la ruta pujarem fins a un mirador al costat del segon búnquer, des del qual s’observa gran part de la tolla central. Després podem endinsar-nos en la zona del saladar o tornar passant pels observatoris de les tolles artificials des dels quals es poden observar els ocells.

 

Enllaços:  Wikiloc | Ficha PDF

 

Ruta “La Muntanya i la Lloma”
Distància: 8’2 km.
Temps: 2 hores
Desnivell: 20 m.
Tipus de ruta: Circular
Dificultat: Baixa
En la ruta “La Muntanya i la Lloma” podrem caminar entre àrees de cultiu (alguna d’elles actualment en producció), de muntanya amb pinedes rabassudes dominant el paisatge i entre l’àrea de saladar, la zona millor conservada del paratge natural que connecta amb la ruta “L’Aiguamoll”. A més, disfrutarem de les vistes en diversos miradors des dels quals es pot observar nuclis de població com l’Altet, Balsares i fins i tot Alacant, i altres miradors que ens permetran veure xicotetes tolles naturals temporals. Finalment, podem visitar els búnquers amb sistemes de trinxeres defensives.